och där flög 2015 förbi…

Publicerat 2016-03-17

Då vi varit mindre bra på att uppdatera hemsidan så tänkte vi brassa av det viktigaste som hänt och sedan bli bättre med de löpande uppdateringarna.

Tillsatta jobb och nya möjligheter
Gällande jobberbjudandena vi annonserade om under 2015 så blev alla tillsatta av kompetent personal som platsade som handen i handsken i vår familj. En tjänst är fortfarande inte tillsatt, verkmästare, så vet ni någon som skulle passa i den rollen får ni gärna höra av er. Vidare kommer vi redan i maj behöva fler markberedningsförare. Ekonomijobbet som tidigare utannonserades tillsattes av Agneta Nilsson som har visat sig vara en otrolig tillgång för oss i ledningen. Vi önskar alla ”nya” medarbetare välkommen till oss och hoppas att vi får in ännu mer personal i de tjänster som nu ligger ute.

7/4 -2015 Tidig start på årets markberedningsverksamhet i och med start av markberedning och sådd åt Karl Hedin på Brandområdet nere i Västmanland.

22/4 -2015 Leverans av företagets nya Trailer. Det nya ekipaget har ett lastutrymme på hela 14,5m och klarar av en lastvikt vid delbar last på up emot 32 ton, vilket är en avsevärd förbättring mot tidigare.

12-13/6 -2015 På turne med hela företaget till Skogsnolia i Umeå.

15/7 -2015 Inleds en ny fas i Vallsta Skogsmaskiners historia i och med driftsättning av företagets första högläggare en Bracke M36:a med Komatsu 895 som dragmaskin. Även detta ekipage förflyttas med hjälp av ett egenkonstruerat dollysystem. Större delen av uppdragen beräknas ligga inom Hälsingland och Härjedalen.

November 2015 Verksamheten utökas med ytterligare en skördare därmed förfogar företaget över totalt 26st maskiner.

11/1 -2016 Inleder vi för första gången avverkningsuppdrag åt Callans Trä i området kring Byberget Östavall. Avverkningsarbetet beräknas pågå fram till tjällossningen vilket stämmer bra i och med att vi senare kan börja på med vår markberedningsverksamhet.

4/4 -2016 Beräknas årets markberedningssäsong kunna komma igång, även detta år åt Karl Hedin på brandområdet i Västmanland.

Erbjudande
Då vi ej har full beläggning på företagets avverkningssystem under sommarhalvåret har vi möjlighet att erbjuda våra tjänster gentemot den öppna marknaden. Vi har avverkningsresurser som klarar av alla uppdrag från den grova skogen till veka första gallringar. Hör gärna av er för ytterligare information.